In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Mamma Mia’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand maart de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering gaat Mies Plette op pad om Floor Mostert alles te vragen over haar rol als Ellie.

Door Mies Plette

Wie speel jij in de musical? Kun je jezelf voorstellen als deze persoon?

Ik speel Ellie in de musical, dat is de vriendin van Sophie. Daarbij hoort dus ook Lisa, de andere vriendin. Met zijn drieën zijn wij beste vriendinnen.

Hoe zou je jouw personage beschrijven? Wat voor karakter heeft het personage?

Nou, laat ik zeggen dat ze niet de aller slimste is. Ze begrijpt heel veel niet, haha. Ze is wel heel aardig en kan goed luisteren.

Wat zou dit karakter als enige meenemen naar een onbewoond eiland?

Dat is een leuke vraag! Ik denk dat ze een kaart meeneemt, zodat ze niet verdwaald raakt. Daar is ze namelijk behoorlijk goed in!

Hoe vind je het om mee te doen?

Echt heel gaaf, omdat ik voor het eerst echt in een musical meedoe! Je kan dansen, zingen, acteren… En dat zijn de dingen die ik echt heel erg leuk vind!

Hoe ben je bij de schoolmusical gekomen? En als je al vaker hebt meegedaan: de hoeveelste keer is dit?

Nou, mijn vriendinnen Lara en Lotje hebben me gezegd dat ze meededen, dus toen heb ik heel lang getwijfeld. Maar ik heb me toen alleen opgegeven voor het dansen. Maar tot mijn verbazing had ik een rol gekregen! Dat vond ik eerst heel erg spannend, maar door het repeteren is dat nu heel erg leuk.

Wat is jouw bijdrage in deze musical? Hoe bereid je je rol voor en hoe past die rol bij jou?

Nou, ik speel dus de beste vriendin van Sophie, de hoofdrol. Ik denk dat zonder haar beste vriendinnen de musical anders zou zijn. Ellie en Lisa zijn namelijk de meisjes waarbij Sophie haar hart kan luchten over haar vader. Ze brengen een heel erg leuke sfeer!

Vind je het spannend om mee te doen?

Ja, echt heel erg spannend. Zeker nu de voorstelling dichterbij komt! Ik moet namelijk zingen en dat heb ik eigenlijk nooit in het openbaar gedaan. Ook heb ik eigenlijk geen musicalervaring, dus ik hoop dat dat goed komt!

Wat voor advies zou je iemand geven die volgend jaar mee zou willen doen?

Als je van dansen, zingen en acteren houdt, doe vooral lekker mee! We kunnen alle hulp gebruiken en het is een hele leuke groep! We lachen heel veel samen en het is altijd gezellig. Dus als je op onze school zit, vooral meedoen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here