In deze serie in aanloop naar de schoolmusical ‘Mamma Mia’ interviewt het Mediahuis tijdens de maand maart de musicalsterren afkomstig uit alle jaarlagen van het Canisius College. In deze aflevering gaat Daan Hendriks op pad om Rudi Spigt alles te vragen over zijn rol als Sam Koorenhoof.

Door Daan Hendriks

Zou jij je willen voorstellen? Wie ben jij in het dagelijkse leven?

Ik ben Rudi Spigt. Ik geef hier 13 jaar economie les. Ik ben getrouwd. Ik heb nu een dochter van 12. Ik ben niet echt sportief. Ik heb een paar redelijk ‘nerdy’ hobby’s zoals stenen verzamelen van vakantielocaties waar ik ben geweest. Dat doe ik doe ik nu al een tijdje en heb ik onderhand al een hele kamer vol.

Wat voor een karakter heeft de persoon die jij speelt?

Ik ben 1 van de 3 mogelijke vaders van Sophie. Ik ben een architect en ik ben behoorlijk zeker van mijn eigen gelijk en daarmee kom ik soms niet helemaal aardig over.

Hoe ben je bij de schoolmusical terechtgekomen en als je al vaker hebt meegedaan, voor de hoeveelste keer doe je mee?

Ik heb nog nooit meegedaan omdat ik altijd een beetje bang was, eerlijk gezegd. Terwijl ik zingen toch wel heel leuk vind en om te weten of ik ook kan acteren moet je maar lekker bij de voorstellingen komen kijken.

Wat is jouw bijdrage in deze musical? Hoe bereid jij je voor op deze rol? En hoe past die rol bij jou?

Mijn vrouw en dochter hebben een paar stukken ingesproken zodat ik kon oefenen en dat was heel lief bedoeld maar ik merkte dat toen ik ging repeteren dat ik het helemaal niet kende. En ik had het eigenlijk nodig om daar echt te staan en het met mijn mede acteurs echt te spelen en toen lukte het na een beetje moeite heel goed.

Stel, ik wil volgend jaar meedoen. Welk advies geef je mij dan?

Altijd doen. Als je de lol mee wilt maken om ergens samen naartoe te werken en om heel veel plezier samen te hebben dan is het echt superleuk om te doen. Ook al ben je niet heel goed in zingen en dansen want dat heb je niet per se nodig. Want de mensen die geen tekst hebben, het “ensemble” , doet het ook superleuk en zijn daar super fanatiek in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here