“Je baby met pindakaas insmeren?” “Je eigen toekomst virtueel in beeld brengen op basis van de keuzes die je nu maakt” of “Huismuseum het Loo herinrichten voor koningen en koninginnen”. Dit waren één van de vele onderwerpen die tijdens de WON Online XXL-dag gecheckt, gecreëerd of bestudeerd werden. Alvorens aan de slag te gaan, beluisterden de 70 deelnemers van brugklas tot en met 5de klas, de inleidingen die online werden gegeven door echte wetenschappers, en niet de minsten! Deel uitmaken van de WON academie https://www.wonakademie.nl/als school en ‘wonner’ zijn, brengt je dichterbij de wetenschap en dat blijkt ook maar weer eens uit het enthousiaste verslag van Lobke.

Door Lobke van Rooy

Wie krijgt welke kamer in het Paleis toebedeeld?

De dag begon om 9:00 uur en we zitten in lokaal A205. Onze docent voor vandaag is mevrouw Van Oosterhout. De presentator stelde zich voor en begon te vertellen over Paleis het Loo in Apeldoorn. Hij vertelde over de bouwstijl en over de stijl van de tuin. Paleis het Loo is een museum maar geen kunstmuseum. Het is meer dat je kan kijken in iemands huis: een huismuseum. Daarna vertelde hij over de stamboom van koning Willem Alexander. Hij vertelde nog veel over de inrichting van het paleis en daarna kon je vragen stellen. Na de pauze begonnen we aan de opdracht. De opdracht was om een koning of koningin te koppelen aan een kamer uit Paleis het Loo.

Won XXL-dag: een aanrader voor iedereen!

In de middagpauze kregen we broodjes, wat drinken en een koekje. Toen begonnen we met het voorbereiden van de presentaties. De presentaties gingen over wat we wilden veranderen aan de kamers in Paleis het Loo. Mijn idee was een kaart met informatie over de personages zodat je het beter begrijpt. Na de presentaties van de twee groepjes uit onze klas gingen we luisteren naar de andere groepjes. Toen alle presentaties geweest waren kregen we nog een beetje uitleg en feedback. Daarna gingen we opruimen, afsluiten en naar huis. Ik vond het een hele leuke dag en als er een volgende WON XXL-dag is, raad ik het iedereen aan om mee te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here