Een interview met Isa Mylanus uit 6 vwo. Ze is voorzitter van Zjee Huub, zit in de organisatie van het Collegekamp, is lid van de MR, ex-minimentor, en medeorganisator van het Mediahuis Nijmegen.

School is er niet alleen om te leren, maar ook om samen met andere leerlingen iets te doen buiten de lessen. Ik ben heel graag bezig en ik doe graag iets voor de school en voor mijn medeleerlingen. Door je bezig te houden met buitenlesactiviteiten kun je nieuwe talenten in jezelf ontdekken. Je kunt je op die manier ontwikkelen, je groeit in een rol en kunt steeds zelfstandiger aan het werk. Je leert ook samen te werken met medeleerlingen, taken te verdelen en verantwoording te nemen en te dragen. Bij ons op school wordt er veel VOOR leerlingen DOOR leerlingen gedaan. Soms werk je samen met docenten, maar vaak werken leerlingen in zo’n organisatie heel zelfstandig.

Zjee Huub is de feestorganisatie van het Canisius College die bestaat uit enthousiaste leerlingen van klas drie en hoger. Met zijn allen verdelen we de taken, want er komt natuurlijk heel wat kijken bij zulke grote feesten. We zorgen er niet alleen voor dat alles feestelijk is ingericht, maar we verzorgen ook het licht en geluid en we hebben geweldige DJ’s. Er worden vijf feesten per jaar georganiseerd, ieder feest heeft zijn eigen thema. De feesten zijn bestemd voor klas één en twee en worden goed bezocht. Het is altijd supergezellig! Als brugger heb ik altijd enorm genoten van die feesten. Wat een geweldige sfeer, wat een saamhorigheidsgevoel. Er ontstonden nieuwe vriendschappen met kinderen uit andere klassen en ja….eerste liefdes..Ik keek ook enorm op naar de leerlingen van de organisatie die zorgden dat de stemming erin kwam en helemaal los gingen. Uit liefde voor Zjee Huub ben ik lid van de organisatie geworden, dit jaar ben ik zelfs voorzitter. Ik vind het erg fijn om op mijn beurt onze bruggers leuke feesten te bezorgen.

Ik wilde altijd tandarts worden, maar door mij met al die buitenlesactiviteiten bezig te houden, ontdekte ik dat organiseren en verantwoording dragen mij goed afgingen. Ik kreeg er ook steeds meer plezier in. Nu heb ik voor een heel andere studierichting gekozen: International Business. Ik weet zeker dat al de ervaring die ik hier op school heb opgedaan me echt van pas gaat komen.

Ik weet zeker dat al de ervaring die ik hier op school heb opgedaan me echt van pas gaat komen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here