Arno van Bergen is docent Frans op onze school. Daarnaast heeft hij ook een musicalopleiding afgerond aan de MusicAllFactory(MAF) in Tilburg. Hij heeft al in diverse musicals geschitterd.

Musical
Op onze school is Arno van Bergen regisseur van de jaarlijkse musical. “Ieder jaar organiseren we hier op school een groot podiumevent, zoals een revue of een schoolmusical. Afgelopen schooljaar hadden we een groot succes met de musical Matilda, gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Het leuke van een musical is dat het leerlingen uit alle jaarlagen voor een lange periode samenbrengt, zowel jongens als meisjes. Samen werken we aan een fantastisch eindproduct en dat verbroedert enorm. Er worden nieuwe vriendschappen gesloten.”

“Denk niet, dat je al een fantastisch zanger of danser moet zijn om mee te kunnen doen. Het is juist de bedoeling nieuwe talenten te ontdekken of te vergroten. En stel, je wilt helemaal geen podiumbeest zijn, dan kunnen we je achter de schermen wel gebruiken! Denk maar eens aan het grimeren van de artiesten….of aan de technische kant, zoals het bedienen van camera’s, licht en geluid. Daarnaast kunnen we niet zonder toneelmeesters die alles klaarzetten en zorgen voor decorwissels. Kortom, voor veel leerlingen is dit een onvergetelijke ervaring. Wil je dit schooljaar al in de stemming komen, kom dan kijken naar de musical Wonderland in het eerste weekend van juni 2020.”

Interview Elisa de Moor uit 3VD

Elisa de Moor speelde afgelopen schooljaar Matilda in de gelijknamige musical: “Wat was ik blij toen ik vorig jaar hoorde, dat er een musicaluitvoering op het programma stond. Ik vond het best spannend, maar ik heb toch auditie gedaan. En tot mijn grote geluk mocht ik de hoofdrol spelen, Matilda. Ja, en dan ga je met een hele grote groep leerlingen en zelfs een paar docenten heel hard oefenen om een zo mooi mogelijk resultaat te behalen. Een half jaar lang hebben we gerepeteerd om alle teksten, liedjes en danspassen in ons systeem te krijgen.”

“Arno is een heel enthousiaste regisseur die alles strak organiseert en plant. Hij is ook een fantastische choreograaf en dansleraar. Dansen is het eigenlijk het lastigst, timing is heel belangrijk, alles moet heel gelijk gaan, anders ziet het er niet uit. Maar zelfs de mensen zonder enige danservaring kregen het gewoon onder de knie, met inzet en enthousiasme kom je een heel eind!”

“Langzamerhand groei je als groep enorm naar elkaar toe, je krijgt een soort familiegevoel. De weg naar het eindproduct is al fantastisch, maar de uitvoering zelf was geweldig. Het publiek was ook heel enthousiast. Iedereen vond het jammer toen het afgelopen was.
Natuurlijk ga ik dit jaar weer auditie doen voor ‘Wonderland’, maar ik verwacht niet, dat ik weer de hoofdrol ga krijgen. Ik zou het wel willen, maar ik gun het andere mensen ook. Gelukkig zitten er in de musical “Wonderland” meerdere hoofdrollen, dus wie weet….ik ga er wel voor!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here