Een interview met mini-mentoren Stijn Schreven en Nastia Koleda.

Toen wij in de tweede klas zaten, hebben we afgesproken om ooit samen minimentor te worden. We waren eerlijk gezegd helemaal niet zo enthousiast over onze eigen minimentoren, we meenden toen dat we het zelf veel beter zouden doen. In onze ogen kan een minimentor echt het verschil maken voor een brugklasser. Wij willen dat nieuwe leerlingen zich snel thuis voelen hier op school. Ze moeten zich hier welkom voelen en weten dat ze altijd bij je terecht kunnen. Je bent hun aanspreekpunt over van alles en nog wat.

We hebben tot nu toe enorm onze best gedaan om een band met onze bruggers te creëren. Tijdens het brugklaskamp kregen we natuurlijk echt de kans hiertoe en hebben we elkaar heel goed leren kennen. Onze mentorklas is gewoon de leukste en we zijn nu al erg gesteld op de hele klas. Tijdens de pauzes en in de wandelgangen hebben we ook vaak contact met de leerlingen en wordt er over van alles en nog wat gesproken. Ze komen met vragen en vertellen over hun ervaringen met docenten en school. We beschouwen ze bijna als onze broertjes en zusjes…

Wat we trouwens ook heel belangrijk vinden is, dat we een soort rolmodel willen zijn: natuurlijk moet je je studie serieus nemen, maar kijk eens, wat je daarnaast allemaal kunt doen en bereiken op het Canisius College. Het schoolleven wordt zo veel leuker als je je ook met buitenlesactiviteiten bezighoudt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here