“Ik ben echt met muziek opgegroeid”

Een muziektalent op onze eigen school? Jazeker! Hanna Walvoort uit 4V is al heel lang met muziek bezig, en brengt tegenwoordig ook zelf nummers uit. Ze weet iedereen te raken met haar muziek, en daarbij maakt ze ook zelf de muziekvideo’s. Wij hadden de kans om met haar te praten.

Stel jezelf voor en misschien kun je wat vertellen over wat je precies doet?
Ik heb heel veel getekend, ook op de kaften van de leerboeken van klasgenoten. Iedereen vond dat altijd super mooi, dus heb ik tekenen als vak gekozen. Daarbij schrijf ik nu ook zelf liedjes.

Wil je hier later je carrière van maken?
Als dat zou lukken, zou dat natuurlijk supergaaf zijn, maar de kans is wel heel klein. Het zal wel altijd mijn hobby blijven.

Wat zou je anders willen doen als je niet zou zingen ( dus als carrière)?
De studies Criminologie en Rechten trekken mij heel erg aan, maar zeker weten doe ik het nog niet. Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar gelukkig heb ik nog even voordat ik moet kiezen.

Heb je op dit moment zangles of ooit gehad?
Nee! Ik ben gewoon begonnen met zingen en het bleek dat ik er een talent voor had. Ik heb nooit zangles gehad.

Heb je nog andere hobby’s naast zingen?
Ik hou dus ook nog van tekenen, en in mijn vrije tijd dans ik ook nog.

Heb je een muzikale familie?
Mijn zusje drumt en mijn vader speelt de (bas)gitaar. Mijn vader heeft ook de ‘bass-line’ ingespeeld voor mijn liedje.

Waar komt je liefde voor muziek vandaan?
Ik kreeg muziek al van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Ik ben er echt mee opgegroeid, omdat mijn ouders ook ontzettend van muziek maken en luisteren houden.

Welke artiesten bewonder jij en inspireren jou?
Ik luister veel naar Billie Eilish, maar ik vind Lana Del Rey (6 Grammy-nominaties, red.) echt fantastisch! Hoe zij haar nummers in elkaar zet, laagje voor laagje, en hoe ze er passende tekst bij weet te verzinnen… Geweldig!

Wanneer ben je van plan weer nieuwe muziek te leveren?
Mijn liedjes-aanvoer is eigenlijk heel afhankelijk van de inspiratie die ik op dat moment heb. Ik schrijf dan de teksten, en later zet ik er dan muziek onder, die ik ook zelf maak. Mijn beste vriendin helpt me vaak om de muziekvideo in elkaar te zetten. Als een liedje helemaal af is, zet ik hem op Soundcloud. Het nieuwe album, wat er aan zit te komen, wil ik graag op Spotify gaan zetten.

Kom jij zelf ook voor in die videoclips of zijn het vooral artistieke beelden?
In ieder geval in de eerste clip wel, maar de tweede clip moeten we nog ‘editen’, dus dat weet ik nog niet.

Wanneer verwacht je dat het nieuwe album uitkomt?
De planning is dat het nieuwe album rond het eind van dit schooljaar, dus ergens in de zomer, uitkomt!

Waar gaat het album dan over; heb je een thema?
Dit album heeft geen specifiek thema, want alle liedjes hebben een andere sfeer. De vibe van de liedjes hangt heel erg af van wat er in mijn hoofd opkomt, en hoe ik me daarbij voel.

Wat is het vetste concert waar je ooit heen bent geweest of waar je nog heen wilt?
Ik ben afgelopen maand naar Lana Del Rey geweest, dat was echt super gaaf.

Heb je een artiestennaam en hoe kom je daaraan?
Mijn artiestennaam is Lola Balelo, die heb ik al heel lang. Toen ik 3 jaar oud was, zei ik dat ik zo wou heten als ik later beroemd werd.

 Wat hoop je later te bereiken met je zangcarrière of kunst?
Ik hoef niet beroemd te worden. Ik vind het veel mooier als ik mensen kan raken met mijn muziek, en dat ze het leuk vinden. Daar haal ik al genoeg voldoening uit.

 

Hanna’s debuutalbum komt deze zomer uit, en zal te beluisteren zijn op Spotify en Soundcloud. Volg haar Instagram-account @lola_balelo om op de hoogte te blijven van haar ontwikkelingen. Een paar van Hanna’s schitterende tekeningen staan op het account @hanna._artt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here