In #supportyourlocals gaat culinair verslaggeefster van het Mediahuis Nijmegen, Puck Schols naar verschillende restaurants in Nijmegen om eten af te halen, te vragen hoe ze in de horeca omgaan met de coronacrisis en om antwoord te zoeken op de vraag hoe je het beste je ‘locals’ kunt ‘supporten’.

Deze keer ging Puck langs bij restaurant ‘Plek’ en sprak er met manager Thijs. The Place to be als je een keer niet wilt koken en lekker wilt uitpakken voor het weekend en smullen met hele gezin. Plek vind je op de voormalige Houtwerf aan de rand van Nijmegen-Zuid, een hippe plek voor een hip restaurant. https://pleknijmegen.nl/

Door Puck Schols

“Plek”, een bijzondere plek

Direct bij binnenkomst word ik verrast door het interieur van het restaurant. Overal is iets te zien, een mooie verlichte bar in het midden van het restaurant en waar je ook kijkt objecten met de letter P van Plek. Op de muur van het restaurant zie je Popcorn, Pasta, Planeten, Pinokkio, Pompoen, Pluk van de Petteflet en als eyecatcher de grote P midden in het restaurant.

Een wisselende kaart en gerechten met uitstraling

Plek is een restaurant voor lunch en diner, met een hele diverse kaart. “We serveren onder andere verse pizza’s uit onze eigen pizzaoven. Maar daarnaast ook hele uitdagende smaakvolle gerechten die heel verrassend zijn. We maken veel verschillende soorten gerechten en wisselen regelmatig de kaart”, vertelt Thijs vol trots. De aandacht voor het interieur zie je terug in het uiterlijk van de gerechten: pizza’s en gerechten met veel uitstraling! En ze zijn natuurlijk ook erg lekker. Uiteindelijk blijft het interieur van Plek iets wat je echt moet zien! Voor de mensen die het graag willen zien: kom binnenkort, na de lockdown, gezellig langs of kom nu al iets afhalen.

Gasten weten Plek nog steeds te vinden

“Sinds de lockdown is de interactie met de gasten helaas veel minder, vertelt Thijs. Wat wel leuk is om te zien is dat je bekende gezichten ziet die vaker wat komen afhalen. Gelukkig blijft de naam bekend en weten de gasten Plek nog steeds te vinden. We krijgen ook soms telefoontjes van gasten dat ze het heel lekker vonden, dat is dan echt top, dat geeft ons echt energie. Maar het is wel heel kort, en dat is apart ineens. Je hebt nu wel weinig interactie en dat is wel jammer want dat maakt het vak juist mooi. Bij Plek worden de gasten heel erg gemist. Zelfs in de keuken, dat komt omdat wij een open keuken hebben, dus het keukenpersoneel mist het heel erg dat je de mensen niet kan zien genieten van je eten en het leuk hebben.

Welke gerecht als tip om te proberen?

Als tip om af te halen geeft Thijs de Asian style tuna Pizza. Als mensen het op de kaart lezen dan is de eerste reactie al dat een pizza moet zo’n klinkende naam echt top moet zijn. En dat is ie ook zeker. Maar de andere gerechten doen er zeker niet voor onder.

Thijs: “We blijven heel vernieuwen, we blijven doorgroeien en komen met nieuwe ideeën zodat we onze gasten kunnen blijven verrassen”.

Wij hebben natuurlijk de Asian tuna style Pizza besteld. Super lekker en heel erg mooi. De uitstraling van het restaurant maar dan op je pizza! Bijna zonde om op te eten. Maar gelukkig heb ik dat toch gedaan!  Ook hebben we de spicy chicken pizza, de bief salade, arancini, steak tartare en frietjes besteld. Leuk om te delen met het hele gezin of die ene vriend op bezoek maar vooral erg lekker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here