Tijden veranderen! Ging je ooit in je tussenuur naar de dichtstbijzijnde cafetaria voor een kaassoufflé of een lihanboutje, zoniet de jeugd van tegenwoordig. Zij nestelt zich in pluche stoelen om onder het genot van gezond ontbijt of hippe lunch school voor te bereiden en ook nog eens volledig legaal in een tussenuur. Culinair verslaggeefster Puck Schols inspireert de jonge en de wat oudere generatie.

https://thelobbynijmegen.nl/

Door Puck Schols

Sinds het begin van deze zomer is er een nieuwe hotspot in het centrum van Nijmegen: The lobby. Het stoere broertje van Fresca, waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en koffie.

Ik ging langs tijdens mijn wekelijkse tussenuurtje op vrijdagochtend, samen met twee klasgenootjes streken we neer om rustig aan de dag te beginnen met een lekker ontbijtje bij The Lobby.

Het restaurant heeft een stoere maar toch warme uitstraling, met een grote groene bar in het midden van de zaak. Er zijn tafeltjes om aan te werken, maar je kan ook plaatsnemen op een grote bank of een relaxte stoel. In de kelder is ook nog een grote studieruimte, om te werken of te vergaderen.

Kortom de perfecte plek om lekker te hangen met een kop thee, te ontbijten, te studeren, te lunchen, of om er lekker te ‘loungen’ met een boek.

Of zoals wij deden: onder het genot van een lekker ontbijtje het schoolwerk bijwerken voor het volgende lesuur. Beter/ fijner/ leuker/ relaxter dan het rennen naar de Coop om vervolgens je huiswerk snel af te raffelen in het studiehuis met een frikandelbroodje in je maag.

Enfin, wij bestelden een broodje geitenkaas, broodje avocado en een yoghurt bowl. Heerlijk en het ziet er ook nog prachtig uit. De koude, miezerige, herfstige vrijdagochtend veranderde voor ons in een zonnige dag. Opgeladen en klaar om naar school te gaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here