Een ingezonden brief

AMERICAN HORROR STORY
Voor president Trump van de Verenigde Staten

Beste Amerikanen,

Hoe kon dit gebeuren? Op 9 november 2016 werd de hele wereld opgeschrikt met het nieuws dat Donald Trump is verkozen tot volgende president van de VS. Het had nooit kunnen gebeuren: bijna alle opiniepeilers hadden het mis. Hillary Clinton, die al veertig jaar haar carrière aan het opbouwen was, heeft verloren van een man die pas een jaar eerder in de politiek begon. Het maakt niet uit hoeveel meer ervaring ze had, hoe meer bekwaam ze was; het maakte niet uit hoeveel beter zij in staat zou zijn om een van de meest belangrijke landen ter wereld te besturen. De Amerikanen kozen een seksistische man die vorig jaar in de politiek begon boven Hillary. Dit is het slechtste voorbeeld van een hoogopgeleide vrouw die een baan verliest aan een belachelijk ongekwalificeerde man.

Met zijn beledigende woorden zou Trump iedereen moeten hebben afgeschrikt, maar in plaats daarvan kreeg hij steeds meer volgers die in geen geval meer afstand wilden doen van hun overtuiging dat Trump de VS weer GREAT zou maken. Hij is al zijn hele leven zijn volgers, de mensen die zich zijn aanhangers noemen, aan het bedriegen. Amerikanen zijn bang, de hele wereld is bang. Vooral mensen die niet in Trumps perfecte plaatje passen: homoseksuelen, immigranten, vrouwen, etc.

Op 9 november 1989 viel de Berlijnse muur, nadat onschuldige families van elkaar werden gescheiden voor tientallen jaren. 27 jaar later kiest de VS de man die van plan is om een muur te bouwen bij de grens van Mexico en de rekening aan de Mexicanen presenteert.

Er zullen altijd racistische, homofobe, seksistische en in het algemeen discriminerende mensen zijn, maar het gebeurt niet vaak dat deze worden verkozen tot leider van een land. Als we een beetje hebben opgelet tijdens de geschiedenisles kunnen we echter wel concluderen dat dit nooit goed afloopt. Nu is dit gebeurd in Amerika. Alle radicale politici in de rest van de wereld hebben hoop gekregen op een overwinning in hun eigen land. Volgens Geert Wilders, de Nederlandse Trump, zullen nu ook kiezers in Nederland en Europa zich tegen gevestigde orde uitspreken. Aan de jeugd van tegenwoordig wordt verteld dat je je succes kan bereiken als je iedereen met respect behandelt, als je ervaring verkrijgt en je eerlijk handelt. In de werkelijkheid heeft onze samenleving slecht gedrag veel te vaak beloond.

Groet,
Anoniem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here