Last van een dipje? Eten kan deze negatieve emoties laten verdwijnen! Natuurlijk is het duidelijk dat je junkfood moet vermijden: dit kan een suikerdip veroorzaken. Gezond eten helpt je op een natuurlijke beter te voelen. Maar wat kun je nu het beste eten om je humeur te verbeteren? Check it out!

(Vette) vis
Vis zit vol omega-3-vetzuren. Omega 3 houdt je hersenen gezond en heeft zo indirect een positieve werking op je humeur. Vooral vette vis is goed voor je: zalm, makreel en sardientjes.

Paranoten
Deze relatief onbekende noot wordt ook wel de Brazielnoot genoemd. Onderzoek toont aan dat dit nootje niet alleen kan werken tegen depressie, maar ook tegen prikkelbaarheid, angst, moeheid en ongerustheid. Tip: eet als tienuurtje drie paranoten met een banaan (dubbel gezond!)

Donkere of rauwe chocolade
Goed nieuws: (volgens ons) de beste manier om je depressie weg te eten is chocolade! Hoe rauwer of donkerder de chocolade, hoe beter. Het geeft een boost aan je humeur en zorgt dat er minder stresshormonen worden aangemaakt. En je kunt ook nog een snoepen zonder je schuldig te voelen!

Kip of kalkoen
Het eten van kip of kalkoen helpt niet alleen je humeur te verbeteren, maar ook je slaap.

Linzen
Linzen stabiliseren je bloedsuikerspiegel en verhogen je ijzergehalte. Het eten van deze peulvrucht heeft enorm veel positieve effecten: je krijgt meer energie en een beter humeur, het maakt je rustiger en gelukkiger en zorgt ervoor dat je minder bezorgd bent. Tip: geen idee bij welk gerecht je linzen moet eten? Probeer eens een zelfgemaakte linzensoep, linzen met spinazie (dubbel gezond!) of bij een kipschotel (weer dubbel gezond!)

Banaan
Banaan bevat veel vitamines die je helpen je humeur te verbeteren én ervoor zorgen dat je goed slaapt! Een goede snack dus als je gestrest of moe bent. Tip: wil je gevarieerder banaan eten? Snijd je banaan dan eens in plakjes door de yoghurt of havermoutpap. Dat zijn twee vliegen in één klap! 🙂

Spinazie
Spinazie helpt depressies te voorkomen. Lust je geen spinazie? Dan kun je kiezen voor broccoli. Die helpt ook.

Yoghurt
Yoghurt is heel gezond: het helpt de kans op depressie, hartziektes en kanker te verkleinen.

Havermout
Havermout is een effectieve ‘mood booster’. Het helpt je bloedspiegel stabiel te houden. Tip: havermoutpap is een perfect ontbijt. Niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker met honing, rozijnen en bessen er doorheen.

Drinken
Je kunt je niet alleen naar een beter humeur toe eten, maar ook drinken! Water is het belangrijkst: het draagt bij aan je lichamelijke en mentale gezondheid. Daarnaast helpt het je beter te concentreren. Maar ook melk en koffie zijn heel goed voor je! Koffie stimuleert een gevoel van welbehagen en veroorzaakt een daling van het risico op depressie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here