In #supportyourlocals gaat culinair verslaggeefster van het Mediahuis Nijmegen, Puck Schols naar verschillende restaurants in Nijmegen om eten af te halen, te vragen hoe ze in de horeca omgaan met de coronacrisis en om antwoord te zoeken op de vraag hoe je het beste je ‘locals’ kunt ‘supporten’.

Puck ging deze keer op bezoek bij Kushiin https://www.kushiin.nl/om er de koffie to go te proberen met iets lekkers. Helemaal ‘hot’ in deze tijd: een flinke wandeling met een vriend of vriendin en onderweg een gelukzalig koffiemomentje om het leven in de grijze januarimoment kleur te geven.

Puck Schols

Zin in koffie en in Nijmegen? Loop dan net als ik eens binnen bij Kushiin. De eigenaar Abdi Kadar omschrijft zelf deze plek als een verlengstuk van je huiskamer in de stad. Veel gezelligheid, lekker en gezond eten en goede koffie.

Helemaal mee eens! Een heerlijke plek in de stad die warmte uitstraalt.

“We maken verbinding met onze gasten. We hebben echt de tijd voor ze en serveren daarbij lekkere gerechten en drankjes. Helaas kunnen onze gasten nu niet meer zitten, zo vertelt Abdi. Gelukkig hebben we kunnen omschakelen naar ´to-go’ en dat gaat eigenlijk heel goed”.

Abdi mist het gastencontact het meeste: ´Het contact met je gasten is nu heel anders, normaal bedien je je gasten aan tafel, je neemt de tijd om ze te adviseren en probeert ze een zo leuk mogelijke tijd te geven. Nu gaat dat allemaal veel sneller dan normaal, de gast komt zijn bestelling ophalen en is meteen weer weg´.

Door het Corona-virus hebben ze bij Kushiin ook veel geleerd over het belang van sociaal contact. Mensen vinden het sociale contact tijdens het thuis werken erg fijn. Even langskomen om een kopje koffie te halen en een praatje te maken doet goed. “Hier gaan we bij Kushiin, zo zegt Abdi, nog meer op focussen, ook als dadelijk de lockdown voorbij is”.

Kushiin is zeven dagen per week open voor afhaal tussen 8:00 en 17:00 uur. De relatie met gasten wordt op deze manier onderhouden.

Ook wij waren in het centrum en hadden zin in koffie! Wij kozen voor de cappuccino met kokos en een lemon & rose lemonade. Erg Lekker! Leuk en handig verpakt om mee te nemen voor onderweg. En onze complimenten voor de karamel-zeezout cake, deze is super.

Wat is Abdi’s favoriet?:  ”Als je van zoetigheid houdt zijn onze pannenkoeken een aanrader. En als je zin hebt in iets hartigs dan zou ik je de Tuscan aanbevelen, een broodje met avocado en zalm. En natuurlijk een heerlijke cappuccino”.

Deze rubriek staat met name in het teken van het supporten van de local. Het is heel eenvoudig zo tipt Abdi: “Ga naar de ondernemers in je buurt en haal daar wat je nodig hebt” Zo is het maar net!

Kortom. Kushiin is een aanrader, ook als je niet in het centrum bent. Het is de moeite waard om even om te fietsen.

1 REACTIE

  1. Leuk, Puck! Ik krijg zin in koffie met wat lekkers! En supermooie foto van jou erbij. Misschien nog goed om te vermelden waar we Kushiin kunnen vinden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here