In #supportyourlocals gaat culinair verslaggeefster van het Mediahuis Nijmegen, Puck Schols naar verschillende restaurants in Nijmegen om eten af te halen, te vragen hoe ze in de horeca omgaan met de coronacrisis en om antwoord te zoeken op de vraag hoe je het beste je ‘locals’ kunt ‘supporten’. Voor deze aflevering trok zij erop uit buiten de Nijmeegse grenzen en viel het culinair geluk haar ten deel in Zuid-Limburg bij restaurant Brut 172 https://www.brut172.com/

Door Puck Schols

“Support je locals!” hoor je overal maar wat te doen als je onderweg bent? Tip: ontmoet andere “locals”, alleen niet naast de deur. Zo was ik ‘en route’ in het liefelijke Zuid-Limburg. En als heuse fan van de realitysoap Brut, waarin sterkok Hans van Wolde, een oude boerderij ombouwt tot zijn nieuwe restaurant (vlak voor coronatijd), ging ik een kijkje nemen.

Ik kon het natuurlijk niet laten om bij deze Limburgse local langs te gaan toen ik in de buurt was en maakte kennis met de rijdende friettent ‘drive-thru’ maar dan net even anders dan de mcdrive! We bestelden frietjes en een rendang kroket. Heel bijzonder en leuk.

Ik hoop dat men snel weer open mag en er misschien wel een vervolg komt van het programma. Maar ja, als alles weer open is ga ik natuurlijk geen tv kijken maar liever in het restaurant zitten!

Nieuwsgierig? De serie is terug te zien op Videoland.

En ze staan met een drive-thru op het Pinkpop terrein in Landgraaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here